De omgeving

Bed & Breakfast “Het groene bed” ligt in de wijk de Hoven (beter bekend als “De Worp”). Langs deze wijk lopen vele fiets- en wandelroutes (Hanzestedenpad, Marskramerpad, LF 3 Hanzestedenroute en LF 19 Deventer – Holten) verder liggen wij nog geen 100 meter van het fietsknooppunt nr. 14 af.

Wij zijn een mooie uitvalsbasis voor vele fiets- en wandeltochten of als overnachtingsplek voor uw meerdaagse fiets- of wandeltocht.

 

Verder is er in de omgeving ook veel te doen. Deventer organiseert elk jaar weer vele leuke evenementen zoals de Boekenmarkt, Deventer op Stelten, Dickensfestijn. Kijk hier voor de activiteiten kalender van de gemeente Deventer.

 

We hebben 3 zwembaden in de omgeving. De Schaeck in Twello (5 km.) en De Scheg (6km) in Colmschate en het Borgelerbad (6 km) in Deventer. Verder kunt u zomers heerlijk zwemmen bij recreatieplas Bussloo (8 kilometer).

 

Voor de saunaliefhebbers hebben we de volgende sauna's in de buurt: Sauna Bussloo (10 km) in Bussloo en Sauna De Veluwse Bron (16 km) in Emst (Epe). Voor liefhebbers van een kleinere sauna hebben we ook Sauna & Bodycare Apeldoorn (15 km) in Apeldoorn.

 

In de winter kunt u schaatsen in De Scheg (6km) in Colmschate. Hier is een overdekte kunstijsbaan. De kunstijsbaan is ieder jaar geopend van oktober t/m maart. De accommodatie bestaat uit o.a. een 400-meter baan, een ijsplein en speelparadijs.

 

Deventer is een stad met vele bezienswaardigheden. Aan de zijde van de Worp kunt u genieten van veel natuur, zoals de Ossewaarden, het Worpplantsoen en de IJssel met zijn vele strandjes en de Bolwerkersmolen. Met het pontje kunt u naar het centrum van Deventer komen. Fietsend over de Wilhelminabrug of de Spoorbrug kan dat natuurlijk ook. Hier is veel te zien zoals: De Grote- of Lebuineskerk en zijn toren (deze kan men ook beklimmen), het Bergkwartier, het Speelgoedmuseum, museum de Waag, en nog veel meer.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button